Allergi desensibilisering metode

Allergi desensibilisering metode

Ingen kontakt med allergen er den bedste løsning for folk, der lider af allergiske sygdomme. I de fleste tilfælde er det imidlertid umuligt at opnå, og præsenterer en række problemer og begrænsninger. Så i stedet for at helbrede ad hoc-basis, overveje deltagelsen i desensibilisering terapi.

Dybest set, immunterapi (immunterapi, specifik), eller desensibilisering alergikowi omfatter indgivelse af en vaccine, der indeholder det allergen, som patienten er allergisk. Små injektioner regelmæssigt for et bestemt beløb af tid får kroppen til at bekæmpe allergen ophører, og som følge heraf kommer til at fjerne generende symptomer eller reducere deres intensitet.

For hvem desensibilisering?

Med hensyn til fordelingen af ​​alder, konventionelt antages det, at immunterapi kan gavne patienter i alderen 5 til 45 år. Bestemmelse af den øvre aldersgrænse er temmelig individuel og afhænger af andre sygdomme, som patienten lider villig til at gennemgå desensibilisering. Kontraindikation hos ældre mennesker kan for eksempel være, koronar hjertesygdom, hypertension og aterosklerose.

Man skal huske på, at desensibilisering er en lang proces. Dette skyldes, at det normalt tager fra 3 til op til 5 år. På dette tidspunkt antager vi allergen i form af en vaccine hver 4-6 uger (vedligeholdelsesdoser), med undtagelse af den indledende behandlingsperiode, når vaccinen administreres i højere doser og ofte, fordi hver 7-14 dage for 2-3 måneder.

Effektiviteten

Der er imidlertid det, at desensibilisering helt eliminere problemet med allergi og da patienterne vi ikke bør klynge sig til en sådan vision. Det kan også være, at behandlingen kun vil reducere intensiteten af ​​symptomer og reaktion på allergenet. Så er det nødvendigt at fortsætte med at bruge sædvanlige anti-allergiske lægemidler, men i mindre doser. Behandlingen er ofte ikke særlig effektiv hos patienter med svær form for allergi eller i dem, der er allergiske over for flere allergener. Alt afhænger af den enkelte disposition og en række forhold, som Domstolen specialist.

Terapi skal ske efter en grundig undersøgelse ekstra (fx hud tests, en omhyggelig analyse af patientens symptomer), at lægen kunne kvalificere en patient til videre behandling. Det er nødvendigt her at lokalisere det sensibiliserende allergen, og at det omfang, hvori en person er udsat for eksponering og hvor stærke de er de samme symptomer. Lige så vigtigt er det også at identificere mulige kontraindikationer.

Det skiller sig ud desensibilisering sæsonmæssige, velegnet til patienter allergiske sæsonmæssige allergener (pollen) og året rundt terapi for mennesker, der kommer i kontakt med det allergen udsættes hele tiden (dyrehår, husstøvmider).