De mest populære fødevarer konserveringsmidler

De mest populære fødevarer konserveringsmidler

Dåsemad har altid været. Rygning, bejdsning, tørring, hærdning i salt - forlænget sin grad af anvendelighed på en naturlig måde.

Brugen af tilsætningsstoffer, der anvendes er angivet på mærkningen af produktet. Symbol "E" angiver overholdelse af europæiske standarder, og de efterfølgende tal angiver:

- Fra 100 til 199. De farvestoffer. De er i marmelade, drikkevarer, likør, tyggegummi eller suppe pulver. Nogle af dem kan medføre allergiske reaktioner (udslæt eller åndenød) eller mave lidelser.

- Fra 200 til 299. Konserveringsmidler. E 210 (benzoesyre), som kan irritere foring af mave og tarme, hvilket medfører halsbrand og udslæt. Du kan finde den i gele, frugtsaft, læskedrikke, margarine, fiskekonserves, syltede grøntsager eller frugt og grøntsager saucer. Nitritter, natrium, kalium eller E 249 og E 250, der almindeligvis anvendes i hærdning af kød, kan medføre ændringer kræftfremkaldende stoffer i kroppen. Sulfater, der er markeret med E 220 til E 228 er. f.eks. dåse, frugtsaft, vin, kartoffelprodukter, i følsomme individer forårsage kvalme og hovedpine.

- Fra 300 til 399. Forsuringsmiddel. Det f.eks. eddikesyre (E 260), som findes i frugt og grøntsager syltede og saucer, dårligt tolereret af personer med følsom mave. Kaliumchlorid (E 508), calcium (E 509) og magnesium (E 511) sættes til krydderier og anbefales ikke til folk, der har syge nyrer og lever. Bulk afførende virkninger i kroppen.

- Fra 400 til 499. Formuleringerne fortykkelse og geleringsmidler. F.eks. Alginsyre (E 400), især ikke tilrådeligt for gravide kvinder og caroten (E 407), som kan bidrage til tarm sår.

- Over 500. Denne alle andre tilsætningsstoffer, herunder hævemidler eller sukker erstatninger (aspartam, saccharin). Strømmen i konfekture, tyggegummi, drikkevarer og juice.