Hvorfor vi ikke skal skamme sig over psykoterapi?

Hvorfor vi ikke skal skamme sig over psykoterapi?

Hvis vi ikke er flove over at konsultere en kardiolog eller internist, bør vi ikke være alt for skamme sig over besøg på en psykolog eller psykiater. Mental sundhed er lige så vigtig som den fysiske.

Skammelige hemmelighed?

Beslutter at begynde psykoterapi, er tilbageholdende med at tale om det blandt pårørende. Og ikke så mærkeligt - sandsynligvis lægge os åbne for ubehagelige kommentarer og vantro, at vi ikke kan klare alene med deres egne problemer. I manges øjne terapi sætter han os på lige fod med mænd farlige, tunge-psykiatriske lidelser. Hvis du bruger hjælp fra en psykolog, er det allerede betyder, at vi har sat en galning. Langsomt, især blandt unge, er disse stereotyper begyndt at aftage, men trods alt stadig bange for at tale offentligt om det faktum, at kun bekymrer sig om deres mentale sundhed. Problemet ligger netop i det faktum, at andre ikke opfatter det på den måde. Du kan tage vare på sig selv gennem sport, en sund kost, besøg på de forskellige specialister, ja, men en psykolog? Psykiater?

Alligevel bør vi ignorere de domme af andre. Et besøg på en psykolog eller psykoterapeut vidner om, at vi er opmærksomme på vores egne svagheder, vi ønsker at føre ansvarlige liv, at træffe passende beslutninger og udvikle sig. Terapeuter har den passende uddannelse og bred viden, som vi selv ofte ikke besidder. Takket være dette hjælpe os med at se den bredere kontekst af vores problemer, angive kilden af ​​visse adfærd og frygt og foreslå løsninger, som ikke det vil give os ingen af ​​dine venner over en kop te. Psykoterapi hjælper os til bedre at komme til at kende hinanden og finde ud af, hvorfor vi gør sådan, og ikke de andre beslutninger, og tillade os at gentage hele tiden de samme fejl. De problemer, vi går til en psykolog, er hverdagskost - en vanskelig barndom, manglende evne til at passe ind i en gruppe, familie problemer og ægteskabelige vanskeligheder med at skabe kontakter, giftige relationer, problemer med selvaccept, generthed, ønske om at udvide kommunikationsevner, manglende selvsikkerhed - hver af os kæmper med hans mentale ballast.

Så vær ikke bange eller flove over at konsultere en psykolog eller psykoterapeut. Psykoterapi er en mulighed for udvikling og håndtering af de eksisterende problemer, der kan gå på i år. Brug den burde være, i øjnene af samfundet, betragtes som noget naturligt, som et tegn på følelsesmæssig modenhed.
 

Psykiatrisk hjælp - vigtigt og nødvendigt

Ligeledes i tilfælde af psykiatrisk behandling. Depression, søvnløshed, misbrugsproblemer eller spiseforstyrrelser er stadig problemer vifte af mennesker, i stedet for enkelte enheder fra udkanten af ​​samfundet. Behandlingen af ​​disse lidelser bør være så klar og utvetydig handling, såsom behandling af hypertension eller diabetes. Jo mere, så i mange tilfælde behøver helbredsproblemer ikke skyldes organisk sygdom, men bare fra en følelsesmæssig base. Vi kan lide at forstyrre hudlæsioner, forstoppelse, diarré eller sygdomme i rygsøjlen, som har deres udspring i psyken. Dette er kendt som psykosomatiske lidelser, der ikke er behandlet med en intern medicin eller en dermatolog, men blot en psykiater. Desværre, hans kontor patienter normalt får i slutningen, når ingen forudgående specialist er i stand til at sætte en korrekt diagnose eller behandling ikke bringer de forventede resultater.