Melanom - hvordan man genkender det?

Melanom - hvordan man genkender det?

Kontroller, om du er i risiko for at udvikle denne farlige kræft og lære at genkende det.

Melanom udgør 2% af alle kræfttilfælde. Det skønnes desuden, at kræft opstår i 1 i 75 mennesker. Selvom melanom nylig blev anerkendt som en uhelbredelig sygdom, nu, takket være udviklingen af medicin, at sygdommen kan gå ud på den betingelse, at det opdages tidligt.
 

Symptomer på sygdommen

Melanom kan manifestere sig ændre udseendet af modermærker og muldvarpe, der ejes eller dannelse af helt nye. De mest almindelige symptomer, der forekommer i nærheden af modermærker, der klagede patienter diagnosticeret med kræft er:

  • fortykkelse,

  • udvidelsen,

  • kløe,

  • rødmen af varemærket og / eller plads omkring ham,

  • blødning,

  • ændring form.

En læge bør underkastes alle de foruroligende ændringer vises på huden.

Er min mark er melanom?

En indledende inspektion af stigmatisering kan allerede gjort i huset. For at gøre dette, skal du bruge en populær metode, som indebærer evaluering af de fire karakteristika mærket skjult under de første fire bogstaver i alfabetet.

A – (engelsk asymmetry) – funktionen i forbindelse med symmetri pletter. Godartede modermærker er normalt milde, oval form. Forstyrrende ændringer er dem, hvis former er asymmetriske eller tegn på "flex" i den ene retning.

B (engelsk border) – denne funktion angiver grænserne for mærket. Kræft på huden tendens til at have en takkede, ujævne kanter, nogle gange er der bump på dem også.

C – (engelsk colour) – et karakteristisk tegn af varemærket er også dens farve. På trods af navnet, er farven på melanom ikke at være mørke. Hvis mærket tænder - om ethvert - lysere, mørkere eller kødfarvet, kan det være resultatet af kræft og bør straks gå til lægen.

D – (engelsk diameter) – en anden karakteristisk træk af varemærket er hans størrelse. Din læge bør se nogen læsion større end 5 mm.