Seasonal depression - hvad det er, hvor det kommer og kan det blive helbredt?

Seasonal depression - hvad det er, hvor det kommer og kan det blive helbredt?

Depression kan ikke kun være en følge af alvorlige kriser i livet eller følelsesmæssige problemer. Der vil også være den første med fremkomsten af koldt vejr, når himlen for en lang, lang dag inhalerer grå skyer og regn pisket træerne opgive deres eksisterende tøj ...

En af de sørgeligste mesterværker af polske poesi begynder med ordene: »De Tree ensomme, nøgne / Øger læne sine arme ...". Ikke uden grund digteren brugte billedet af et træ strippet af blade til at udtrykke gribende melankoli at farver hele sangen. Bladløse grene er jo en integreret del af efterår landskab. Efteråret igen - sæsonen, når livet mister momentum og gradvist dør at blive genfødt kun i foråret. Rigtigheden af den herskende af naturen gælder også for menneskets mentale tilstand. Klima-relateret fald i dynamikken i livet påvirker den overordnede stemning og tone i tanke. Når for meget intensitet negative stemning kan tale om den såkaldte. sæsonbestemt depression.

Hvorfor vi lider efteråret depression?

Den vigtigste årsag til sæsonbestemt depression betragtes som en mangel på sollys. I efteråret og vinteren dagene bliver kortere, regnen falder normalt oftere end om sommeren, og dagens lys fra uge til uge svækkes og skæmmer. Hvorfor dagslys spiller for en mand så vigtigt? Fordi det stimulerer dannelsen og regulering af neurotransmittere og hormoner, der er ansvarlige for aktiviteten af mange strukturer af vores krop. Manglen på lys resulterer i en forøget mængde af melatonin i kroppen, hvilket stof kaldes også "sleep hormon" på grund af dens beroligende egenskaber. Det er også værd at bemærke, at stigningen i melatonin er omvendt proportional med mængden af serotonin (hormon ansvarlig bl.a. for en munter stemning i blodet).

Seasonal depression kan også forårsage genetisk disposition eller individuelle karakteristika psykofysiske sådant eksempel. Som afvigende følsomhed af nethinden for lys. En vigtig rolle kan også spille en uheldig tilfældige begivenheder såsom tab af job, død af en elsket en eller fiasko på grundlag af årsregnskabet. I alliance med den løbende slot bag vinduet med udsigt de døende natur begivenheder af denne art tager på skræmmende proportioner og nogle gange overstige menneskelig udholdenhed.

Hvad er afsløret sæsonbestemt depression?

 - deep sorg, frygt og en følelse af tomhed,

- kronisk træthed,

- nedsat aktivitet, manglende motivation og initiativ til at handle

- øget appetit og nå med ham i et par vægtøgning,

- svækkelse af sexlyst

- øget søvnighed mens forværring kvaliteten af søvn, sløvhed, svært ved at vågne op om morgenen

- overdreven irritabilitet

- tabet af evnen til at tage glæde i små, dagligdags små ting, der i præmorbide var for patienten kilde til glæde

- en følelse af håbløshed

- problemer med hukommelse, tankens klarhed, koncentration af opmærksomhed

- problemer med daglige aktiviteter

- tab af energi, vitalitet

- tab af interesse, apati

- modvilje mod at arbejde

- undgå virksomheder

- selvmordstanker.

Er sæsonbestemt depression kan helbredes?

Seasonal depression, som navnet antyder, varer kun gennem efteråret og vinteren periode, hvorefter hendes symptomer helt forsvinde. Det er svært, kræver imidlertid berørt af denne betingelse, der var bevæbnet mig med tålmodighed og vente på varmere sæsonen mennesker. Depressive lidelser har en enorm indflydelse på den daglige funktion af det menneskelige, svække eller helt lamme dem, og bør derfor ikke undervurderes alarmerende symptomer. I tilfælde af vedvarende i en længere periode med lav humør bør søge professionel hjælp. Den mest effektive metode til behandling er lysbehandling. Den udføres under anvendelse floroescencyjnych lampe, som belyser patientens øjne lyseffekt findes i naturen. Terapeutisk effekt lampe floroescencyjnych er en kendsgerning bekræftes af videnskabelig forskning. Mennesker, der lider af depression sæsonmæssige årsager, bør ikke kun klimaet og vejret ikke regne med, at lysbehandling erstatte helt kontakt med en psykoterapeut.